Nejlepší čas pro hledání nové práce je o prázdninách

Najít vysněnou práci není jednoduché v žádné době. Přesto právě nyní by měli zbystřit všichni, kteří to s hledáním nového zaměstnání myslí opravdu vážně. Teď je totiž ten nejlepší čas pro to vyrazit na výběrové řízení. Spousta potenciálních uchazečů si totiž ještě užívá zbytku prázdnin, konkurence tak nebude příliš vysoká. Tato výhoda však s koncem prázdnin skončí.

Během hlavních letních prázdnin opravdu každoročně evidujeme nižší poptávku po vypsaných pozicích. Opravdu platí, že si hlavně čerství absolventi snaží užít poslední prázdniny a do nové práce příliš nespěchají. Naopak v září a říjnu jsme zavaleni životopisy lidí, kteří právě skončili vysokou školu.

Ten nejlepší čas přihlásit se do výběrového řízení je tedy právě o prázdninách. Kromě čerstvých absolventů užívajících si prázdniny část lidí také pracuje na nejrůznějších sezónních pozicích a na brigádách. I ti se s koncem léta vrhnou na trh práce a zvýší konkurenci. Ti nejambicióznější uchazeči by proto neměli příliš váhat a využít své příležitosti co nejdříve.

Developerská společnost Ekospol nyní hledá vhodné lidi hlavně na post hlavního inženýra projektu, architekta pro velké developerské projekty či projektanta pozemních staveb. Patříme k největším soukromým vlastníkům pozemků v Praze a blízkém okolí, kde vlastníme půl milionu metrů čtverečních ploch určených pro bytovou výstavbu. Na nich aktuálně plánujeme 18 projektů s více než 7000 byty za více než 30 miliard korun. Noví zaměstnanci se hned zapojí do jejich přípravy a nesmazatelně se tím zapíší do historie celé Prahy.

Schopní odborníci s neotřelými nápady se u nás velmi rychle prosadí. Příležitost vtisknout tvář celým novým čtvrtím, které v hlavním městě stavíme, je velkou motivací. Jedním z největších projektů je chystaná transformace, nyní zanedbaného bronwfieldu na Zličíně nedaleko metra B, v novou moderní městskou čtvrť s dvěma tisíci byty a občanskou vybaveností. Podílet se na takové proměně je snem mnoha architektů a inženýrů. Splnit jim ho dokážou jen ti největší developeři s dlouholetou tradicí. Nejschopnější lidé, kteří svou odbornost prokazují i nadstandardními pracovními výkony, snadno v Ekospolu dosáhnou na milionové roční mzdy.

Kromě těchto pozic Ekospol aktuálně obsazuje pozici recepční, která bude mít na starost zajištění administrativního chodu firmy.

Zajímavé pracovní uplatnění nabízí i táborská zoologická zahrada, která nyní hledá vhodné uchazeče na pozici ošetřovatele, kurátora zvířat, údržbáře a řidiče. Každodenní práce se zvířaty na čerstvém vzduchu je pro mnoho lidí vysněným povoláním. My jim umožníme splnění tohoto životního snu. Stačí málo – poslat životopis a uspět ve výběrovém řízení. Pro pozici kurátora či ošetřovatele je výhodou předchozí praxe v zoologické zahradě nebo vzdělání v oboru biologie a ochrana zájmových organismů nebo speciální chovy.


Podívejte se na aktuální nabídku

volných pozic v EKOSPOLU nebo v ZOO Tábor