Jak velký nový byt si koupíte v Praze? EKOSPOL vám odpoví

Situace na trhu s novými pražskými byty je pro mnohé zájemce často nepřehledná. Jednotliví developeři ve svých nabídkách uvádějí rozdílná příslušenství a používají jiné metodiky k výpočtu ploch či průměrných cen. Pokud má k dispozici potenciální zákazník konkrétní částku, není pro něj jednoduché validně srovnat cenové nabídky developerů a zjistit například, na jak velký byt a v jaké lokalitě mu jeho finanční možnosti dostačují.

Ekospol se proto na základě své interní metodiky se zohledněním bytového příslušenství a různých způsobů uvedení bytových ploch rozhodl svým zákazníkům nabídnout unikátní způsob, jak zjistit velikost nového bytu, který si mohou dovolit. Infografika byla vytvořena z aktuálních květnových dat.

Našimi analytiky byla zvolena částka 3 500 000 Kč. Přestože nejde o nedosažitelný obnos, může si za něj zákazník dovolit menší byt i v dražších lokalitách. Vzhledem k malému počtu developerských projektů v centru hlavního města byly pro účely této infografiky spojeny oblasti Prahy 1 a 2.

Právě v centru metropole, kde developeři nabízejí nejdražší bydlení, si zájemce za připravené peníze koupí nejmenší jednopokojový byt. Lepší už je situace na Praze 3, 5, 7 či 8, kde lze za stejné peníze pořídit slušné 2+kk. Rodiny s dětmi by se měly zaměřit hlavně na Prahu 4, 9 a 10, přičemž právě na devítce seženou za 3,5 milionu korun vůbec největší byt se třemi pokoji.

Infografiku v maximálním rozlišení si můžete stáhnout zde: stáhnout

Infografika - Ekospol - velikost nových bytů v Praze