Chcete změnit dispozice bytu? U EKOSPOLU to není problém

Přestože si developerská společnost EKOSPOL zakládá na prakticky řešených dispozicích svých bytů, každý klient má o svém bydlení jiné představy a všem jeho individuálním potřebám nemůže dopředu vyhovět ani sebelepší projektant.

Proto EKOSPOL nabízí řadu možností, jak zákazník uspořádání svého nového bytu může upravit k obrazu svému.

Změny v dispozici nejsou problém

V rámci klientských změn lze přidávat či rušit naplánované příčky, spojovat, zvětšovat či dělit jednotlivé místnosti a dokonce spojit dva byty v jeden. Ani změny týkající se nosných konstrukcí nejsou zcela vyloučeny, podléhají už ale posouzení statika, a vyžadují tedy více času. Možností je tedy celá řada, jen je potřeba začít řešit tyto změny včas.

Ze zkušeností pracovníků oddělení klientských změn EKOSPOLU vyplývá, že se pro změnu dispozic rozhodne asi každý pátý klient. Pochopitelně se častěji zasahuje do uspořádání větších bytů, které skýtají víc možností k úpravám.

Kromě změn příček si klienti nechávají upravit uspořádání koupelny. Někteří zákazníci si přejí odstranit komoru, jiní naopak její vybudování. Není problém ani vyměnit klasické otevírací dveře za posuvné, čímž se ušetří prostor v místnostech a vysocí lidé si mohou do bytu pořídit dveře s nadstandardní výškou 2,1 metru. Zájem bývá i o přidání příčky nebo polopříčky do kuchyně, čímž dojde k jejímu výraznějšímu oddělení od obývacího pokoje.

Jsou zde samozřejmě i určitá omezení, s nimiž je třeba při plánování úprav počítat. Kromě již zmíněných nosných stěn je třeba brát v úvahu polohu tzv. instalačních jader a stoupaček, jejichž umístění je z technických důvodů neměnné.

Dalším omezením je čas. Dispozice bytu je možné měnit nejpozději v druhé termínové sekci klientských změn, což obvykle znamená nejpozději 1,5 měsíce před tím, než začne výstavba patra, v němž se Váš byt nachází (konkrétní termín se ale může lišit projekt od projektu).

Nebojte se změn, nemusí být drahé

I když se zdá, že jde o velké zásahy do konečné podoby bytu, nemusí být změna dispozic nijak finančně náročná. U EKOSPOLU v tomto případě zaplatíte pouze paušální poplatek 1000 Kč a případně cenu materiálu, který bude využit navíc oproti původnímu plánu. A pokud se naopak rozhodnete například některou z příček odstranit, může Vás celý byt nakonec po odečtení nákladů na nevyužitý materiál vyjít dokonce i o něco levněji.

Počítejte ale s tím, že změny dispozice s sebou mohou nést i úpravy elektroinstalace, v některých případech i vodovodu, vytápění nebo vzduchotechniky. Celková cena tedy závisí i na rozsahu změn v rozvodech.

Pokud o změnách dispozic uvažujete, neváhejte kontaktovat oddělení klientských změn EKOSPOLU. Naši specialisté Vám rádi poradí, jak postupovat ve Vašem konkrétním případě.